Nieuwe benaming hockey teams KNHB

19-8 Nieuws Hallo allemaal,

Binnenkort verwachte we dat de KNHB de wedstrijdschema's zal gaan publiceren voor aankomende competitie. Op moment deze schema's bekend zijn, zal de oplettende lezer direct wat opvallen, namelijk de team benamingen:

De KNHB heeft ervoor gekozen om vanaf dit seizoen dezelfde benamingen te volgens als reeds toegepast bij de KNVB, namelijk verwijzing naar leeftijden categorie. Dit houdt bijv. in dat:
Meisjes A1 --> MO18-1
Meisjes C1 --> MO14-1
Meisjes D1 --> MO12-1
etc.
MO staat voor : Meisjes Onder (leeftijd).

Voor de veteranen veranderen er twee dingen dit seizoen. Naast de nieuwe teambenaming (H30-1) is de minimale leeftijdsgrens door de KNHB naar beneden gebracht van min. 35, naar minimaal 30 jaar. Dit naar aanleiding van de vele dispensatie aanvragen in het verleden vanuit de verenigingen.

Het dames team zal dit jaar uitkomen als samengesteld team met Dames 2 van Hardenberg. Dit team is ingeschreven via Hardenberg, wat helaas inhoud dat ze via de LISA app van MHCC niet meer te volgen zijn. Het dames team zal uitkomen in de districts competitie. In overleg met Hardenberg zal gekeken worden of de thuis wedstrijden verdeeld kunnen worden over Hardenberg en Coevorden.

Houdt er rekening mee dat de wedstrijden sowieso in de tweede week van september zullen starten. Afhankelijk van de poule omvang is het mogelijk dat de KNHB ook in de eerste week van september wedstrijden zal inplannen.

We wensen iedereen heel veel succes en veel plezier aankomend hockeyseizoen!

Vriendelijke groet,
MHCCoevorden
 
19-8-2023 Nieuws